Inleiding

Na het bouwen van onder anderen een huis, een camper en twee kano's, kon het bouwen van een auto niet uitblijven. Ik ben dan ook al geruime tijd op het internet naar een geschikt model aan het zoeken, die aan mijn verwachtingen voldoet. Het moet een dichte auto zijn die, indien nodig, ook open gereden kan worden. Het moet een auto zijn met een klassiek uiterlijk waar ik veel eigen ideeŽn qua smaak en dergelijke in kwijt kan. Daarnaast moet het een betaalbare auto zijn, zowel het bouwen als ook later het rijden. Verder vindt ik het niet nodig om een hele snelle auto te hebben, we moeten tenslotte ook een beetje aan het milieu denken.

Na veel wikken en wegen heb ik uiteindelijk besloten om een Burton gaan te bouwen. Een Burton is een soort van "kitcar" die op de basis van een 2CV (Lelijke Eend) wordt gebouwd. Van de 2CV wordt hoofdzakelijk het onderstel (chassis en aandrijving) gebruikt. De carrosserie wordt vervangen door een polyester body met een klassiek uiterlijk. Hierdoor krijg je een ontzettend lichte auto, minder dan 500 kg, waardoor de prestaties toenemen. De Burton is geheel naar eigen inzicht af te bouwen waardoor iedere Burton uniek is.

Op zaterdag 22 Januari ben ik 's morgens naar Zutphen gereden, de thuishaven van BCC. Hier namen ze alle tijd om mijn vragen te beantwoorden. Ik heb dan ook maar gelijk de knoop doorgehakt en een "donor eend" gekocht. Deze moest echter nog door de RDW geschouwd worden en dat ging nog een aantal weken duren.
Ook heb ik mijn eerste (proef)ritje in een Burton gemaakt, en nog wel in Burton 01. Nu is het wachten tot ik de "donor eend" kan ophalen. In de tussenliggende tijd kan ik mooi de werkplaats opruimen en een aantal voorbereidingen treffen.

 

Joost Steuten.